1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. gevulde langos

gevulde langos

  • Hongaars, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2009

Ingrediënten


150 g kruimige aardappelen,
400 g bloem,
1 theel zout,
3 eetl poedersuiker,
7 g gedroogde gist,
3 eetl olijfolie,
2 dl melk,
100 g schapenkaas,
2 eetl fijngehakte dille,
olijfolie om te bakken.


Verder heb je nodig


Kookpan
stamper
kom
plasticfolie
hapjespan
keukenpapier.


Typisch Hongaarse snack,die meestal zonder vulling wordt gegeten,met wat zure room bijvoorbeeld.Voor wat meer feestelijke aangelegenheden,vullen ze hem met schapenkaas en dille.De feta die hier wordt verkocht is meestal van koemelk gemaakt,die is goed als alternatief te gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de,schoongeboende,aardappels met schil in 25 minuten gaar in een beetje water.
Pel ze zo heet mogelijk en stamp ze tot een fijne puree.
Meng de bloem,het zout,de poedersuiker en de gist.
Schep de puree,olie en melk erdoor en kneed tot een soepel deeg.
Bestrooi met nog wat bloem,dek af met plasticfolie en zet 1 uur te rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in 8 porties en druk die op een met bloem bestoven werkvlak uit tot cirkels van 1 cm dik.
Verdeel de kaas-dillevulling over het midden van de deeglappen en klap ze dicht,beetje aandrukken aan de randen.
Verwarm wat olijfolie in de hapjespan en bak de langos met 2 tegelijk in 6 minuutjes goudbruin en gaar op een laag vuur,halverwege keren.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Lekker met wat zure room.

Bron

Familierecept.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top