1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. RUNDVLEES MET SPERZIEBONEN STOOFPOT

RUNDVLEES MET SPERZIEBONEN STOOFPOT

Door: deonart

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2009

Ingrediënten 2 personen


350 g mager runde stooflappen in blokjes van 3X3 cm
20 ml zonnebloemolie
350 g gekerfde sperziebonen
1 grote ui in halve ringen
1/2 rood en 1/2 groene peper met of zonder zaden, fijn of anders sambal
2 teentjes knoflook, fijn
1 klein wortel in kleine blokjes (voor kleur en smaak)
2 kruidnagels
2 pimentkorrels
1/4 t peper
4 panklaar kleine aardappelen (ik verdeel ze dan elk in helft)
2 e citroensap
1/4 t nootmuskaat
half om half witte wijn en water zodat het vlees bijna onder staat.



Koud buiten, warm in jou buik.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Braad het vlees in koekenpan even mooi bruin aan in olie en doe het vlees in slowcooker.
2. Bak de uien en knoflook aan tot glazig en blus af met wijn en water.
3. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve nootmuskaat en citroensap)in koekenpan en breng mengsel aan kook.
4. Voeg bij vlees en meng goed.
5. Stoof gerecht +/- 4 uur bij een oven temperatuur van 150*C. (let op gebruiksaanwijzing van slowcooker/ eerst slowcooker 20 min. in water laten staan en gerecht vanaf een koud oven opwarmen en gaar maken.
6. Verdeel citroensap over gerecht en raspt de nootmuskaat erover heen.

Serveertip

Serveer met rijst onder in een diepe bord en de stoofschotel er overheen.
Tip: Als je meer vocht toevoegen, word het gerecht een soep.
Wat ik handig vind van de slowcooker, is dat jij het zo op tafel kan presenteren in slowcooker en eruit scheppen elk op eigen bord.



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top