1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Moussaka
  5. Moussaka

Moussaka

Door: defrens

  • Grieks, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-08-2009

Ingrediënten 4 personen


2 uien;
2 teentjes knoflook;
10 eetlepels olijfolie;
500 g rundergehakt;
1 blikje tomatenblokjes (netto 400 g);
1 blikje tomatenpuree (ca. 70 g);
1/2 zakje béchamelsaus (zakje 50 g);
2 1/2 dl melk;
2 aubergines;
1 eiwit;
75 g geraspte Parmezaanse kaas;
zout;
2 eieren;
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Uien en knoflook pellen en snipperen. In pan 3 eetlepels olie verhitten en gehakt al omscheppend rul bakken. Ui en knoflook toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Tomatenblokjes laten uitlekken en met tomatenpuree toevoegen aan gehakt. Saus ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen. Intussen béchamelsaus met melk volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Aubergines wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden. In grote koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie in gedeelten verhitten en aubergineplakken in gedeelten bruin bakken. Eiwit stijf kloppen en béchamelsaus en 1/3 deel van kaas erdoor spatelen. Ovenschaal invetten. Aubergines in lagen in ovenschaal leggen en bestrooien met zout. Eieren breken en door tomatensaus roeren. Op smaak brengen met zout. Saus over aubergines schenken en gladstrijken. Béchamelsaus erover verdelen en gladstrijken. Bestrooien met rest van kaas. In midden van oven in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin bakken. Serveren met gemengde groene sla en (warm) brood

Serveertip

Energie 685 kCal- Eiwit 44 g- Vet 48 g- Koolhydraten 18 g (per eenpersoonsportie)

Bron

Allerhande maart 2000



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top