1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Sauerbraten

Sauerbraten

  • Duits,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kg. runderstaarstuk
2 dl. wijnazijn
4 dl. water
1 grote ui
1/2 winterwortel
3 takjes peterselie
3 takjes selderij
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
10 witte gebroken peperkorrels
2 el. rozijnen
2 el. bloem
1 dl. zure room



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en wortel schillen en in dunne plakken snijden. Peterselie en selderij wassen. Doe azijn, water, wortel, ui en alle kruiden in een pan
(dus alles behalve vlees, bloem, rozijnen en room)en breng deze marinade aan de kook. Laat het 5 min. zachtjes pruttelen. Laat de marinade afkoelen, leg het vlees erin en zet de pan 24 uur in de koelkast. Vlees af en toe keren. Haal het vlees de volgende dag uit de marinade en maak het droog met keukenpapier.
Zeef de marinade en verwarm die in een steelpannetje.

Bereidingswijze

Doe 75-100 gr. boter in een braadpan en braad daarin het vlees op flink vuur aan ca. 10 min. Dan 3 dl. warme marinade toevoegen, de deksel op de pan en het vlees zeker 2 1/2 uur zachtjes stoven. Zo nu en dan het vlees keren en zonodig iets marinade toevoegen. Haal het vlees uit de pan. Maak een mengsel van 2 el. bloem en 4 el. marinade. Giet dat al roerend bij de jus tot deze gebonden is. Voeg de rozijnen toe, laat de saus 5 min. sudderen en maak deze af met de room. Breng de saus evt. op smaak met zout en iets suiker.

Serveertip

Het vlees in plakken snijden en serveren.

Bron

Onbekend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top