Bramen- appeljam

  • Nederlands,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-08-2009

Deze lobbige jam in Franse stijl wordt met minder suiker dan gebruikelijk gemaakt.Omdat de timing met een slowcooker niet zo kritisch is,vormt dit recept een goede inleiding tot het maken van jam.In plaats van de bramen kunnen ook zwarte bessen of frambozen worden gebruikt.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 4 potten van 400g per stuk :

1kg moesappels, geschild, uitgeboord en gehakt
500g kristalsuiker
de geraspte schil van een citroen
2 el water of citroensap
250g bramen
1 kaneelstokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slowcooker(crockpot)

Voorbereiding

Voorbereidingstijd : 20 minuten
Kooktijd : 4-5 uur
Slow cooker maat standaard

Bereidingswijze

Verwarm zo nodig de slowcooker voor-zie daarvoor de gebruiksaanwijzing.

Doe alle ingrediënten in de volgorde (zie boven) in de slowcooker.
Leg er het deksel op en kook op "laag", waarbij je tijdens het koken 1 a 2 keer roert.
Tegen eind van de kooktijd moet het fruit dik en pureeachtig zijn.

Warm onderin een oven op lage temperatuur 4schone potten op.
Schep er de jam in en en gooi de kaneel weg.
Leg er een rondje vetvrij papier op en laat de jam afkoelen.
Sluit elke pot luchtdicht af met een schroefdeksel en voorzie de potten van een etiket.
Bewaar de jam tot aan 2 maanden in de koelkast.
Door de lage suikergehalte is deze jam iet zo lang houdbaar als gewone jam en moet hij in de koelkast worden bewaard.

Bron

kookboek slowcooker

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten