1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. stooflapjes met ramenas

stooflapjes met ramenas

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-08-2009

Ingrediënten


600 gr stooflappen, grote ui, 1 bol chinese knoflook, 1 rode peper of madame jeannet, 2 steranijs, 1 ramenas of retich, vier tomaten,20 cl cocosmelk en een glaasje cognac.


Verder heb je nodig


Slowcooker


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de BK slowcooker 20 min in koud water. Ondertussen de ui en de ramenas schillen en in stukken snijden. De knoflookbol in partjes snijden.

Bereidingswijze

Het vlees aanbraden, uit de pan nemen er de ui bijdoen en na een paar minuutjes hier de cognac overgieten.
In de slowcooker laagjes vlees en kruiden doen, bovenop de ramenas of rettich, net als de tomaten. Overgieten met de cocosmelk en in een koude oven zetten. Klaarmaken op 170 gr (convectie) gedurende 2 à 2, 5 uur.

Serveertip

De slowcooker kan zo op tafel. Met rijst, roti of gebakken aardappeltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zidanneke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zidanneke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top