Pilav met Kip/zongedroogde tomaten voor de slowcooker
- Indiaas, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Gerecht voor 2 personen uit een kleine slowcooker
Ingrediënten 2 personen
halve eetlepel olijfolie2 kipfilets
halve grote ui, grofgehakt
1 teentjes knoflook, gehakt
200 g gehakte tomaat uit blik
25 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in reepjes
1 theelepels pesto
300 ml hete kippenbouillon
75 g basmatirijst
25 g wilde rijst
rucolasalade, voor het serveren
Benodigdheden
Bk Slowcooker
Voorbereiding
Doe de terracotta kant van de slowcooker eerst 20 min laten weken in koud water.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak er de kipfilets aan een kant in tot die kant goudbruin is. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Doe de ui en de knoflook als u die gebruikt in de koekenpan en bak ze in 5 minuten goudbruin.
Bereidingswijze
Schep er de tomaten uit blik, zongedroogde tomaten en pesto door en bestrooi met zout en peper. Breng aan de kook. Doe het mengsel in de pan van de slow cooker en schep er de hete kippenbouillon door. Spoel de basmatirijst onder de koude kraan en schep met de wilde rijst door het tomatenmengsel in de terrocotta deel van de slow cooker. Schik er de kipfilets met de bruine kant boven op. Druk ze iets aan, zodat ze net onder het vocht komen te liggen. Leg er het deksel op en kook 2 uur op `hoog` tot de kip en rijst gaar zijn. Schep de pilav op individuele borden en serveer met een rucolasalade
Bron
kookboek