1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Pompoensoep
  5. sydney pompoensoep

sydney pompoensoep

  • Australisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2009

Ingrediënten 4 personen


* 1 ui
* 300 g aardappelen
* 1 pompoen
* scheutje olijfolie
* 1 rode peper
* 1 tl kurkuma
* scheutje witte wijn
* 700 ml kippenbouillon
* 150 ml slagroom
* 2 el Japanse sojasaus
* 100 g gerookte kip
* 80 g macadamianoten
* 1 bosje bieslook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil. Fruit de ui in de olie en voeg de aardappel en pompoen toe. Snijd de rode peper in ringen (verwijder eventueel de zaadjes voor een milde versie). Voeg de peper en kurkuma toe en fruit kort mee. Blus af met de wijn en bouillon en laat de soep 20-30 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de sojasaus toe en pureer de soep. Snijd de kip in stukjes en voeg ze toe. Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze grof. Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Schep de soep in kommen en bestrooi met de noten en de bieslook.

Bron

Rudolph



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top