chocolade-haverkoekjes
- Amerikaans, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-08-2009
Gewoon lekkere koekjes,leuk voor de kindertjes.
Recept is genoeg voor 20 stuks.
Ingrediënten
115 g zachte boter+extra voor het invetten,115 g lichtbruine basterdsuiker,
1 ei,
100 g havervlokken,
1 eetl melk,
1 theel vanille-extract,
125 g bloem,
1 eetl cacao,
1/2 theel bakpoeder,
175 g pure chocolade,in stukjes,
175 g melkchocolade,in stukjes
Benodigdheden
2 bakplatenkom
zeef
spatel
vork
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden C.
Bakplaten invetten.
Bereidingswijze
Doe de boter en de suiker in de kom en klop tot een licht,luchtig mengsel.
Klop het ei erdoor,dan de havervlokken,melk en vanille-extract,meng goed door elkaar.
Zeef de bloem,cacao en bakpoeder erboven en spatel erdoor.
Roer de chocoladestukjes erdoor.
Schep met een dessertlepel hoopjes van het beslag op de ingevette bakplaten en druk de bovenkant een beetje plat met een vork.
Bak de koekjes 15-20 minuutjes in de voorverwarmde oven tot ze enigszins stevig en een beetje gerezen zijn.
Steek ze los en laat ze afkoelen op een rooster.
Bron
Kleine zoete hapjes.
Serveertip
Bij de koffie,thee.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties