250 gr witte vis, gefileerd en in blokjes
1 kleine groene paprika, in blokjes
1 kleine rode paprika, in blokjes
ananasstukjes (naar wens)
12 kerstomaten
cocktailprikkers
MARINADE
180 gr boter, gesmolten
2 el kleingesneden dille
2 tl uitgeperst knoflook
1 ½ el kleingesneden peterselie
2 tl citroensap
Echt een mooie en lekkere tapas. De vis wordt gemarineerd en deze tapas kan je een dag van te voren bereiden.
Maak de spiesjes eventueel een dag van te voren klaar, laat ze tot gebruik in de koelkast marineren en bak ze vlak voor het serveren.
Rijg de vis afgewisseld met de rode paprika, groene paprika en eventueel de ananas aan cocktailprikker. Eindig met vis.
Leg de spiesjes op een bakplaat. Meng de ingrediënten voor de marinade. Schenk deze over de spiesjes en laat ze 1 uur marineren. Keer ze minstens eenmaal. Bak de spiesjes 10 minuten in een voorverwarmde ven van 180 graden. Haal ze uit de marinade. Serveer ze warm en rijg ter garnering een kerstomaat aan elk spiesje.
Tapas voor elke gelegenheid
rmdelvoie 11-09-2011
Heerlijk lijkt mij dit visspiesje en fijn dat je het 1 dag van te voren kunt klaarmaken. Bedankt, Margrit