Italiaanse Kruidenboter

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Italiaanse Kruidenboter

    Italiaanse Kruidenboter

    Italiaanse Kruidenboter

  • Italiaanse Kruidenboter

    Italiaanse Kruidenboter

    Italiaanse Kruidenboter

Lekkere Italiaanse kruidenboter voor bij Ciabatta (Italiaans brood) of gewoon stokbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram roomboter
4 teentjes knoflook
verse bieslook
verse basilicum
oregano
tijm
fijngemalen zwarte peper/knoflookmix
snufje zout
4 druppels citroensap
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 468,68 kcal
Koolhydraten 2,04 g
Eiwitten 0,73 g
Vetten 50,75 g
Benodigdheden
warm water, elektrische staafmixer

Voorbereiding

Leg de roomboter in een schaaltje of kommetje, en leg het schaaltje of kommetje in warm water zodat de boter langzaam kan smelten.

Bereidingswijze

Snijd de kruiden fijn en voeg toe aan de gesmolten boter. Wees niet te zuinig met de kruiden! Daar kan je gerust lekker veel van indoen. Pers de knoflook fijn en voeg eveneens toe. Doe de druppels citroensap erbij en maak af met fijngemalen zwarte peper/knoflookmix en een snufje zout. Niet teveel zout! Pureer het geheel met de staafmixer en zet dan in de koelkast om weer op te stijven. Doordat je het gepureerd hebt, heb je een heerlijke gladde kruidenboter zonder stukjes.

Serveertip

Met Ciabattabrood of gewoon stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

phaedra321 avatar
phaedra321

Doorsturen

Home Recepten