Italiaanse Kruidenboter
- Italiaans,
- 20-30 min.
Lekkere Italiaanse kruidenboter voor bij Ciabatta (Italiaans brood) of gewoon stokbrood.
Ingrediënten 4 personen
250 gram roomboter4 teentjes knoflook
verse bieslook
verse basilicum
oregano
tijm
fijngemalen zwarte peper/knoflookmix
snufje zout
4 druppels citroensap
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 468,68 kcal |
Koolhydraten | 2,04 g |
Eiwitten | 0,73 g |
Vetten | 50,75 g |
Benodigdheden
warm water, elektrische staafmixerVoorbereiding
Leg de roomboter in een schaaltje of kommetje, en leg het schaaltje of kommetje in warm water zodat de boter langzaam kan smelten.
Bereidingswijze
Snijd de kruiden fijn en voeg toe aan de gesmolten boter. Wees niet te zuinig met de kruiden! Daar kan je gerust lekker veel van indoen. Pers de knoflook fijn en voeg eveneens toe. Doe de druppels citroensap erbij en maak af met fijngemalen zwarte peper/knoflookmix en een snufje zout. Niet teveel zout! Pureer het geheel met de staafmixer en zet dan in de koelkast om weer op te stijven. Doordat je het gepureerd hebt, heb je een heerlijke gladde kruidenboter zonder stukjes.
Serveertip
Met Ciabattabrood of gewoon stokbrood.