1. Home
  2. Recepten
  3. Boter
  4. Kruidenboter
  5. Italiaanse Kruidenboter

Italiaanse Kruidenboter

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2009

Ingrediënten 4 personen


250 gram roomboter
4 teentjes knoflook
verse bieslook
verse basilicum
oregano
tijm
fijngemalen zwarte peper/knoflookmix
snufje zout
4 druppels citroensap


Verder heb je nodig


Warm water, elektrische staafmixer


Italiaanse Kruidenboter
Italiaanse Kruidenboter
Italiaanse Kruidenboter
Italiaanse Kruidenboter

Lekkere Italiaanse kruidenboter voor bij Ciabatta (Italiaans brood) of gewoon stokbrood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de roomboter in een schaaltje of kommetje, en leg het schaaltje of kommetje in warm water zodat de boter langzaam kan smelten.

Bereidingswijze

Snijd de kruiden fijn en voeg toe aan de gesmolten boter. Wees niet te zuinig met de kruiden! Daar kan je gerust lekker veel van indoen. Pers de knoflook fijn en voeg eveneens toe. Doe de druppels citroensap erbij en maak af met fijngemalen zwarte peper/knoflookmix en een snufje zout. Niet teveel zout! Pureer het geheel met de staafmixer en zet dan in de koelkast om weer op te stijven. Doordat je het gepureerd hebt, heb je een heerlijke gladde kruidenboter zonder stukjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Met Ciabattabrood of gewoon stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van phaedra321


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van phaedra321
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top