
250 gram roomboter
4 teentjes knoflook
verse bieslook
verse basilicum
oregano
tijm
fijngemalen zwarte peper/knoflookmix
snufje zout
4 druppels citroensap
Warm water, elektrische staafmixer
Lekkere Italiaanse kruidenboter voor bij Ciabatta (Italiaans brood) of gewoon stokbrood.
Leg de roomboter in een schaaltje of kommetje, en leg het schaaltje of kommetje in warm water zodat de boter langzaam kan smelten.
Snijd de kruiden fijn en voeg toe aan de gesmolten boter. Wees niet te zuinig met de kruiden! Daar kan je gerust lekker veel van indoen. Pers de knoflook fijn en voeg eveneens toe. Doe de druppels citroensap erbij en maak af met fijngemalen zwarte peper/knoflookmix en een snufje zout. Niet teveel zout! Pureer het geheel met de staafmixer en zet dan in de koelkast om weer op te stijven. Doordat je het gepureerd hebt, heb je een heerlijke gladde kruidenboter zonder stukjes.
Met Ciabattabrood of gewoon stokbrood.
phaedra321 30-05-2015
Hallo Veertje, bedankt voor je leuke reactie, wat fijn dat je het lekker vond.
Veertje11 09-03-2014
Bedoelde meer sorry door type herstelling
Veertje11 09-03-2014
Phaedra321, heb het vandaag gemaakt was echt lekker bij stokbrood. Echt lekker bewaar hem gewoon en ik hoop dat je november recepten gaat maken
phaedra321 17-05-2013
Wauw wat leuk dat dit recept zo enthousiast ontvangen wordt. Dank voor de leuke reacties en de geweldige waardering.
Geniaale 18-02-2013
ga het maken deze week lekker met tomatensoep stokbrood