Dubbele chocoladetaart met aardbei

  • Internationaal, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-08-2009

Een heerlijke dubbele chocoladetaart met aardbeien.
Basis: Cake.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
Voor de 2 cakes:
- 300 gram bloem / cakemix
- 300 gram suiker
- 300 gram boter
- 2 zakjes vanillesuiker
- Beetje zout
- 6 eieren

Voor de chocoladesaus:
- 400 gram pure chocolade
- Heel klein beetje melk

Overige:
- Aardbeienjam
- Bakje aardbeien
- 75 gram witte chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- 2 springvormen (24 cm)
- Beslagkom
- 2 pannen (voor Au bain Marie)
- Mixer
- Pollepel, soeplepel
- Keukenmesje, groot mes

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.

Bereidingswijze

Als eerste de cakes:
- Beboter de springvormen en bestuif deze met wat bloem.
- Mix de boter met het zout, de vanillesuiker en de suiker tot een zacht en schuimig mengsel.
- Mix één voor één de eieren erdoor tot een luchtig mengsel.
- Zeef de bloem door het mengsel en mix het dan nog ongeveer één minuut.
- Verdeel het beslag over 2 cakevormen en strijk deze glad.
- Bak de cakes in 60 minuten goudbruin en laat ze daarna een beetje afkoelen.

Dan de chocoladesaus:
- Kook een pan met water en zet de andere pan er boven op.
- Breek de pure chocolade in kleine stukjes en doe dit in de bovenste pan.
- Laat de chocolade smelten onder goed roeren en voeg een heel klein beetje melk toe.
- Roer het goed tot een geheel en doe het fornhuis weer uit. (de chocoladesaus blijft warm door het hete water wat nog in de pan eronder zit).

Dan voor het maken van de taart:
- Snijd van één van de twee cakes de bovenkant eraf, zo dat deze vlak wordt.
- Doe een heel klein beetje chocoladesaus op de vlakke cake, dan veel jam en dan weer een beetje chocoladesaus.
- Doe de andere cake erboven op, en laat het eventjes afkoelen.
- Doe daarna de rest van de chocoladesaus op de dubbele cake.

Om het af te maken:
- Rasp de witte chocolade over de taart totdat je / u vindt dat het er mooi uitziet.
- Snijd de aardbeien over de lengte in tweeën en verdeel deze over de taart.
- Laat de taart afkoelen totdat de chocolade goed gekoeld / hard is en dan is het klaar!

Bron

-

Serveertip

Je / U kunt ook de chocolade omwisselen, dus een witte chocoladesaus maken met 400 gram witte chocolade en er dan pure chocolade overheen raspen.

Eetsmakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten