Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

  • 0-10 min.
  • Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

    Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

    Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

  • Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

    Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

    Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

Resultaat van wat experimenteren, een aanrader!
eigen foto`s

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 à 300 g varkenshaas , 2 dunne plakjes rauwe ham, 2 flinke stevige appels (geen granny`s), 2 eetlepels honing, 1/2 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel balsamicoazijn, een takje rozemarijn, een paar takjes tijm, peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 404,34 kcal
Koolhydraten 40,40 g
Eiwitten 41,11 g
Vetten 7,32 g

Voorbereiding

Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Warm de oven voor, 200°C. (of 180°C + hete lucht, minder kans op verbranden)
Meng honing, azijn en mosterd in een niet te klein schaaltje.

Bereidingswijze

Bestrijk het vlees met een beetje van het honingmengsel, bestrooi met peper en een beetje zout, wikkel de ham erom en leg het middenin een ovenschaaltje.Schil de appels, snijd ze in 8 partjes en meng ze met het honingmengsel. Schik ze rond het vlees, steeek de kruidentakjes ertussen en bak 30 minuten in de al warme oven.

Serveertip

Snijd het vlees in dikke plakken. Lekker met witlof en aardappeltjes. Ook met spruitjes smaakt dit prima.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ecureuil avatar
ecureuil

Doorsturen

Home Recepten