1. Home
  2. Recepten
  3. Varkenshaas
  4. Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

Door: ecureuil

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-08-2009

Ingrediënten 2 personen


250 à 300 g varkenshaas , 2 dunne plakjes rauwe ham, 2 flinke stevige appels (geen granny`s), 2 eetlepels honing, 1/2 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel balsamicoazijn, een takje rozemarijn, een paar takjes tijm, peper en zout


Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!
Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!
Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!
Top: varkenshaas met honing-mosterd appeltjes!

Resultaat van wat experimenteren, een aanrader!
eigen foto`s

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Warm de oven voor, 200°C. (of 180°C + hete lucht, minder kans op verbranden)

Meng honing, azijn en mosterd in een niet te klein schaaltje.

Bereidingswijze

Bestrijk het vlees met een beetje van het honingmengsel, bestrooi met peper en een beetje zout, wikkel de ham erom en leg het middenin een ovenschaaltje.
Schil de appels, snijd ze in 8 partjes en meng ze met het honingmengsel. Schik ze rond het vlees, steeek de kruidentakjes ertussen en bak 30 minuten in de al warme oven.

Serveertip

Snijd het vlees in dikke plakken. Lekker met witlof en aardappeltjes. Ook met spruitjes smaakt dit prima.



Reacties (26)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top