Knoflookbrood op de barbecue
- Italiaans, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 08-08-2009
Ingrediënten 2 personen
1 bol knoflook100 ml olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
150 g verse roomkaas
1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 967,70 kcal |
Koolhydraten | 81,88 g |
Eiwitten | 20,14 g |
Vetten | 59,95 g |
Voorbereiding
Haal de teentjes van de bol knoflook los, maar pel ze niet.
Verwarm in een steelpan met dikke bodem de olijfolie met de knoflookteentjes
op zacht vuur.
Laat de teentjes in 10 minuten zacht worden en licht kleuren en dan iets
afkoelen in de olie.
Knijp de teentjes tussen duim en wijsvinger boven een kom uit en meng de
knoflookpuree
met de Italiaanse kruiden, de roomkaas en 2-3 eetlepels van de olijfolie
tot een smeuïge pasta.
Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Bereidingswijze
Bestrijk de plakken stokbrood met de knoflookpasta.
Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een stokbrood tegen
elkaar aan en verpak het brood goed in de folie.
Bestrijk het rondom met wat van de olijfolie.
Leg het brood in het folie 10-15 minuten op het barbecuerooster,
keer het regelmatig en laat het brood knapperig en warm worden.
Bron
voorlichtingsbureau brood
Laatste reacties
De smaak was best goed, maar omdat het geheel ingepakt is in aluminiumfolie, kun je niet zien hoe ver het brood is. Bij ons was het dus na 10 minuten vrij zwart..... helaas.
ziet er goed uit, ga ik zeker proberen.
Nogmaals geprobeerd en nu was het heerlijk! Wel lekker met een groot wit stokbrood. Deze houden we erin!
hallo Wileke, Ik neem je recept mee hoor , het water loopt mij bij het lezen ervan al in de mond !! Als ik het gemaakt heb , hoor je het van me. Een fijne dag verder. Groetjes Hedy
ik heb deze brood al vaak gemaakt, altijd een succes, alleen gebruik ik witte stokbrood. Minder gezond, maar wel heerlijk! Groetjes Deon
Heerlijk!!!!!!!
Helaas voorlopig geen BBQ- weer maar ik neem hem vast mee, dank je wel.
heb hem gisteren al meteen geprobeerd en was erg lekker .recept zit hier al standaard in mijn kookboek...
Bedankt voor dit recept, ga het uitproberen.
Hoi Willeke, Dit ga ik beslist gauw maken, maar eerst zou ik graag van je willen weten of ik hiervoor een vers of een afbakstokbrood moet gebruiken. Groetjes, Hermien