1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Knoflookbrood op de barbecue

Knoflookbrood op de barbecue

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-08-2009

Ingrediënten 2 personen


1 bol knoflook
100 ml olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
150 g verse roomkaas
1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken



Knoflookbrood op de barbecue
Knoflookbrood op de barbecue
Knoflookbrood op de barbecue
Knoflookbrood op de barbecue
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de teentjes van de bol knoflook los, maar pel ze niet.
Verwarm in een steelpan met dikke bodem de olijfolie met de knoflookteentjes
op zacht vuur.
Laat de teentjes in 10 minuten zacht worden en licht kleuren en dan iets
afkoelen in de olie.
Knijp de teentjes tussen duim en wijsvinger boven een kom uit en meng de
knoflookpuree
met de Italiaanse kruiden, de roomkaas en 2-3 eetlepels van de olijfolie
tot een smeuïge pasta.
Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

Bereidingswijze

Bestrijk de plakken stokbrood met de knoflookpasta.
Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een stokbrood tegen
elkaar aan en verpak het brood goed in de folie.
Bestrijk het rondom met wat van de olijfolie.
Leg het brood in het folie 10-15 minuten op het barbecuerooster,
keer het regelmatig en laat het brood knapperig en warm worden.

Bron

Voorlichtingsbureau brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top