Knoflookbrood op de barbecue

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-08-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 bol knoflook
100 ml olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
150 g verse roomkaas
1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Haal de teentjes van de bol knoflook los, maar pel ze niet.
Verwarm in een steelpan met dikke bodem de olijfolie met de knoflookteentjes
op zacht vuur.
Laat de teentjes in 10 minuten zacht worden en licht kleuren en dan iets
afkoelen in de olie.
Knijp de teentjes tussen duim en wijsvinger boven een kom uit en meng de
knoflookpuree
met de Italiaanse kruiden, de roomkaas en 2-3 eetlepels van de olijfolie
tot een smeuïge pasta.
Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

Bereidingswijze

Bestrijk de plakken stokbrood met de knoflookpasta.
Leg de plakjes op een stuk aluminiumfolie weer tot een stokbrood tegen
elkaar aan en verpak het brood goed in de folie.
Bestrijk het rondom met wat van de olijfolie.
Leg het brood in het folie 10-15 minuten op het barbecuerooster,
keer het regelmatig en laat het brood knapperig en warm worden.

Bron

voorlichtingsbureau brood

Laatste reacties

AnnemariekeV avatar
AnnemariekeV 16-08-2015

De smaak was best goed, maar omdat het geheel ingepakt is in aluminiumfolie, kun je niet zien hoe ver het brood is. Bij ons was het dus na 10 minuten vrij zwart..... helaas.

marron avatar
marron 14-09-2013

ziet er goed uit, ga ik zeker proberen.

caroca avatar
caroca 18-06-2013

Nogmaals geprobeerd en nu was het heerlijk! Wel lekker met een groot wit stokbrood. Deze houden we erin!

hedy1962 avatar
hedy1962 18-06-2013

hallo Wileke, Ik neem je recept mee hoor , het water loopt mij bij het lezen ervan al in de mond !! Als ik het gemaakt heb , hoor je het van me. Een fijne dag verder. Groetjes Hedy

deonart avatar
deonart 13-08-2012

ik heb deze brood al vaak gemaakt, altijd een succes, alleen gebruik ik witte stokbrood. Minder gezond, maar wel heerlijk! Groetjes Deon

hyacintje avatar
hyacintje 27-07-2012

Heerlijk!!!!!!!

ArualB avatar
ArualB 08-11-2011

Helaas voorlopig geen BBQ- weer maar ik neem hem vast mee, dank je wel.

parel62 avatar
parel62 27-06-2011

heb hem gisteren al meteen geprobeerd en was erg lekker .recept zit hier al standaard in mijn kookboek...

karin11213 avatar
karin11213 26-06-2011

Bedankt voor dit recept, ga het uitproberen.

hermien_kg avatar
hermien_kg 16-06-2010

Hoi Willeke, Dit ga ik beslist gauw maken, maar eerst zou ik graag van je willen weten of ik hiervoor een vers of een afbakstokbrood moet gebruiken. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten