1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Clafoutis
  5. clafoutis

clafoutis

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2009

Ingrediënten


3 eetlepels bloem
3 eieren
1 eetlepel bruine rum
1 eetlepel boter
3 eetlepels suiker
3.5 dl melk
zout
1 eetlepel olie

in het kersenseizoen ; 1 kilo ontpitte kersen
buiten het kersenseizoen: 1 kilo dun gesneden geschilde schijfjes appel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe in een kom de bloem de suiker en een snuifje zout. Werk de eieren er al kloppend een voor een door. Dan langzaam de melk. Blijf kloppen om een licht en soepel beslag te verkrijgen. Voeg de olie en de rum toe. Laat het beslag rusten gedurende de tijd die u nodig heeft om de vruchten klaar te maken. Beboter een vlavorm van 20 cm doorsnee en geef hier het beslag in. Zet hierin de kersen of de schijfjes appel en schuif de vorm in een oven van 175 graden. Laat de vorm hier 40 a 45 minuten in. Verlaag de temperatuur na 20 minuten. Om te zien of de clafoutis klaar is steken we er met en breinaald in, als deze schoon uitkomt is hij goed. Laat hem in de vorm bijna geheel afkoelen, haal hem dan uit de vorm en strooi er wat suiker over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top