IJSBONBONS
- Internationaal, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 06-08-2009
Een zalige zomerse en heel bijzondere verwennerij.
Laat je zelf en je gasten smullen!
En aangezien je een voorraadje vooruit kunt maken en in de vries bewaart , heb je altijd iets lekker achter de hand.
Ingrediënten 8 personen
8 mini candybars (b.v. Mars, snickers of nuts)
8 bolletjes (hertog)slagroomijs
200 gr. chocolade (wit, melk of puur)
Hagelslag, nogatine of cacao
Benodigdheden
plastic folie; pannetje; diep bord; bonbonschaalBereidingswijze
Leg de candybars tussen de folie en sla ze voorzichtig plat.
Leg op elke geplette candybar een bolletje ijs.
Vouw de geplette candybar om de ijsbolletjes heen
en leg ze tot gebruik in de diepvries.
Laat de chocolade smelten en doe de hagelslag (of nogatine of cacao) in een diep bord.
Haal de ijsbonbons door de chocolade en vervolgens door de hagelslag.
Leg de ijsbonbons tot gebruik in de diepvries.
Bron
yunomi
Serveertip
Een handige manier om de bonbons door de chocolade te halen:
Prik ze aan een cocktailprikker en houd het bolletje vast aan de prikker, terwijl je het door de chocolade haalt!
Je kunt ook verschillende kleuren bonbons maken. Neem dan witte, melk en pure chocolade en haal ze door hagelslag, nogatine, cacao of geroosterde fijngehakte noten.
JE KUNT OOK EEN VOORRAADJE MAKEN EN ZE TOT GEBRUIK IN DE DIEPVRIES BEWAREN.
Serveer ze op een mooie schaal. Heerlijk bij de koffie
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties