Pittige tomaten/paprika soep
- Italiaans, Voorgerecht
- 30-60 min.
Een verse tomatensoep, met een zoete en pittige smaak. Het is een vegetarisch recept maar als je een echte carnivoor bent kan je natuurlijk vlees toevoegen!
Ingrediënten 8 personen
10 trostomaten
2 rode paprika`s
2 uien
1 teen knoflook
1liter water
2 tl tuinkruiden bouillon
3/4 tl cayennepoeder
1 tl paprikapoeder
3 tl kruiden voor brushetta (plaatje)
1 el oregano
peper
zout
2 laurierbladeren
1tl gemberolie
2 el olijfolie
2 el kookroom
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 81,92 kcal |
Koolhydraten | 8,75 g |
Eiwitten | 2,28 g |
Vetten | 3,55 g |
Benodigdheden
- Hoge pan
- Mes
- Snijplank
- Kom
- Staafmixer
Voorbereiding
- Snij de paprika`s door de helft, verwijder de zaden en leg ze onder de grill.
- Doe 1 liter water in de waterkoker, en wacht tot het kookt.
- Snij ondertussen een "X" in de onderkant van de tomaten.
- Doe het water in de kom en leg de trostomaten er 2 minuten in.
- Haal de tomaten uit het water, maar bewaar het water!!
- Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.
- Kijk ondertussen of het vel van de paprika`s al geblakerd is, zo ja haal ze uit de oven.
- Verwijder het vel van de paprika`s.
- Snij de uien en de knoflook.
Bereidingswijze
- Zet de hoge pan op het vuur met de olijfolie, en laat het warm worden.
- Voeg het ui en de knoflook toe, en bak het glazig.
- Voeg het bewaarde "tomaten" water en de tuinkruidenbouillon toe.
- Meng het even goed door elkaar.
- Voeg nu de tomaten en paprika toe.
- Pureer alles met de staafmixer.
- Voeg als laatste alle kruiden, de laurierbladeren en de gembersiroop toe. En roer het geheel goed door.
- Voeg er nog het kookroom door.
- Zet het vuur op een laag pitje, en laat het zo een half uur staan.
- Na een half uur kan je het serveren!
Serveertip
Smaakt het lekkerst als het een nachtje heeft gestaan!
Lekker met een stuk brood