Pittige tomaten/paprika soep

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2009

Een verse tomatensoep, met een zoete en pittige smaak. Het is een vegetarisch recept maar als je een echte carnivoor bent kan je natuurlijk vlees toevoegen!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

  • 10 trostomaten
  • 2 rode paprika`s
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1liter water
  • 2 tl tuinkruiden bouillon
  • 3/4 tl cayennepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 tl kruiden voor brushetta (plaatje)
  • 1 el oregano
  • peper
  • zout
  • 2 laurierbladeren
  • 1tl gemberolie
  • 2 el olijfolie
  • 2 el kookroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • Hoge pan
  • Mes
  • Snijplank
  • Kom
  • Staafmixer

Voorbereiding


  • Snij de paprika`s door de helft, verwijder de zaden en leg ze onder de grill.
  • Doe 1 liter water in de waterkoker, en wacht tot het kookt.
  • Snij ondertussen een "X" in de onderkant van de tomaten.
  • Doe het water in de kom en leg de trostomaten er 2 minuten in.
  • Haal de tomaten uit het water, maar bewaar het water!!
  • Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.
  • Kijk ondertussen of het vel van de paprika`s al geblakerd is, zo ja haal ze uit de oven.
  • Verwijder het vel van de paprika`s.
  • Snij de uien en de knoflook.

Bereidingswijze


  • Zet de hoge pan op het vuur met de olijfolie, en laat het warm worden.
  • Voeg het ui en de knoflook toe, en bak het glazig.
  • Voeg het bewaarde "tomaten" water en de tuinkruidenbouillon toe.
  • Meng het even goed door elkaar.
  • Voeg nu de tomaten en paprika toe.
  • Pureer alles met de staafmixer.
  • Voeg als laatste alle kruiden, de laurierbladeren en de gembersiroop toe. En roer het geheel goed door.
  • Voeg er nog het kookroom door.
  • Zet het vuur op een laag pitje, en laat het zo een half uur staan.
  • Na een half uur kan je het serveren!

Serveertip

Smaakt het lekkerst als het een nachtje heeft gestaan!

Lekker met een stuk brood

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mowi avatar
mowi 13-01-2021

1 theelepel gedroogde knoflookgranulaat 1 theelepel gedroogde uiengranulaat 1 theelepel gedroogde basilicum 1 theelepel gedroogde oregano 1 theelepel gedroogde peterselie 1 theelepel gemalen zwarte peper 1 theelepel gedroogde paprikavlokken 1/2 theelepel zout 1 mespuntje peperoncino

mowi avatar
mowi 13-01-2021

Kruidenmix bruschetta: 1 theelepel gedroogde knoflookgranulaat 1 theelepel gedroogde uiengranulaat 1 theelepel gedroogde basilicum 1 theelepel gedroogde oregano 1 theelepel gedroogde peterselie 1 theelepel gemalen zwarte peper 1 theelepel gedroogde paprikavlokken 1/2 theelepel zout 1 mespuntje peperoncino

jacqueline8972 avatar
jacqueline8972 27-12-2015

Ik had geen cayennepeper in huis dus dit vervangen door chilly poeder en flakes. Echt een super soep. V Verse tomaten vervangen door gepelde uit blik was ook prima te doen maar gegrilde paprika vind ik persoonlijk wel een must. Zeker dat deze soep nog veel vaker op het menu komt

EstherBoxem avatar
EstherBoxem 19-04-2012

Hey Bram, moet er echt maar 2 theelepels aan tuinkruidenbouillon in?

yvonnetijsmans avatar
yvonnetijsmans 27-08-2011

ga ik proberen klinkt erg lekker, bedankt.

paulina22 avatar
paulina22 04-12-2010

ik neem je recept mee.ga hem proberen.lijkt me een heerlijke soep. bedankt en groetjes van paulina

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 24-08-2009

Lijkt me een lekker soepje. Ga dit beslist proberen. Bedankt voor het recept. Groetjes, Margrit

deonart avatar
deonart 20-08-2009

Tako, welke kruiden komen in de brushetta? [br] Deon

iggy1 avatar
iggy1 06-08-2009

Hey Bram,ik kom ff wat bij jou halen hoor,ik zit n.l. met een gigantisch tomatenoverschot en dit lijkt mij een lekker soeppie!Groetjes Irene.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten