10 trostomaten
2 rode paprika`s
2 uien
1 teen knoflook
1liter water
2 tl tuinkruiden bouillon
3/4 tl cayennepoeder
1 tl paprikapoeder
3 tl kruiden voor brushetta (plaatje)
1 el oregano
peper
zout
2 laurierbladeren
1tl gemberolie
2 el olijfolie
2 el kookroom
Hoge pan
Mes
Snijplank
Kom
Staafmixer
Een verse tomatensoep, met een zoete en pittige smaak. Het is een vegetarisch recept maar als je een echte carnivoor bent kan je natuurlijk vlees toevoegen!
Snij de paprika`s door de helft, verwijder de zaden en leg ze onder de grill.
Doe 1 liter water in de waterkoker, en wacht tot het kookt.
Snij ondertussen een "X" in de onderkant van de tomaten.
Doe het water in de kom en leg de trostomaten er 2 minuten in.
Haal de tomaten uit het water, maar bewaar het water!!
Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.
Kijk ondertussen of het vel van de paprika`s al geblakerd is, zo ja haal ze uit de oven.
Verwijder het vel van de paprika`s.
Snij de uien en de knoflook.
Zet de hoge pan op het vuur met de olijfolie, en laat het warm worden.
Voeg het ui en de knoflook toe, en bak het glazig.
Voeg het bewaarde "tomaten" water en de tuinkruidenbouillon toe.
Meng het even goed door elkaar.
Voeg nu de tomaten en paprika toe.
Pureer alles met de staafmixer.
Voeg als laatste alle kruiden, de laurierbladeren en de gembersiroop toe. En roer het geheel goed door.
Voeg er nog het kookroom door.
Zet het vuur op een laag pitje, en laat het zo een half uur staan.
Na een half uur kan je het serveren!
Smaakt het lekkerst als het een nachtje heeft gestaan!
Lekker met een stuk brood
mowi 13-01-2021
1 theelepel gedroogde knoflookgranulaat
1 theelepel gedroogde uiengranulaat
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde paprikavlokken
1/2 theelepel zout
1 mespuntje peperoncino
mowi 13-01-2021
Kruidenmix bruschetta:
1 theelepel gedroogde knoflookgranulaat
1 theelepel gedroogde uiengranulaat
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde paprikavlokken
1/2 theelepel zout
1 mespuntje peperoncino
jacqueline8972 27-12-2015
Ik had geen cayennepeper in huis dus dit vervangen door chilly poeder en flakes. Echt een super soep. V
Verse tomaten vervangen door gepelde uit blik was ook prima te doen maar gegrilde paprika vind ik persoonlijk wel een must. Zeker dat deze soep nog veel vaker op het menu komt
EstherBoxem 19-04-2012
Hey Bram, moet er echt maar 2 theelepels aan tuinkruidenbouillon in?
yvonnetijsmans 27-08-2011
ga ik proberen klinkt erg lekker, bedankt.