1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Cheesecake
  6. Big Apple cheesecake

Big Apple cheesecake

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-08-2009

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg

100 g poedersuiker
200 g boter
300 g bloem
1 ei

Voor de vulling

4 eiwitten
160 g suiker
250 g verse roomkaas
250 g kwark
4 eidooiers
100 g gesmolten boter
60 g bloem
6 appels
50 g poedersuiker
mespuntje kaneel
20 g boter
scheutje whisky
2 el abrikozenjam


Verder heb je nodig


Deegroller, taart -of springvorm doorsnede 22 cm


Bereidingstijd
ca 25 minuten + 1½ uur bakken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 130 graden

Bereidingswijze

Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een bal
en laat het verpakt in plastic folie ongeveer 15 minuten rusten in de
koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap van 3 millimeter dik en bekleed hiermee de
ingevette taartvorm.

Klop de eiwitten met 80 g suiker tot een luchtig schuim.
Draai in de keukenmachine de rest van de suiker, roomkaas, kwark, eidooiers,
gesmolten boter en bloem glad.
Spatel de kaasmassa door het eiwitschuim en vul hiermee de taartvorm.
Bak de taart in 60 minuten gaar.
Zet hierna de oven op 140 graden en laat de
taart in 30 minuten lichtbruin kleuren.

Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
Bak de appels in een koekenpan en voeg de poedersuiker toe.

Voeg de kaneel en boter toe en laat de appels even rustig bakken.
Blus af met whisky en laat het vocht verdampen.

Meng de abrikozenjam erdoor zodat ze mooi gaan glimmen.
Schep de appels op de taart.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Rudolph v Veen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top