Voor het deeg
100 g poedersuiker
200 g boter
300 g bloem
1 ei
Voor de vulling
4 eiwitten
160 g suiker
250 g verse roomkaas
250 g kwark
4 eidooiers
100 g gesmolten boter
60 g bloem
6 appels
50 g poedersuiker
mespuntje kaneel
20 g boter
scheutje whisky
2 el abrikozenjam
Deegroller, taart -of springvorm doorsnede 22 cm
Bereidingstijd
ca 25 minuten + 1½ uur bakken
Verwarm de oven voor op 130 graden
Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een bal
en laat het verpakt in plastic folie ongeveer 15 minuten rusten in de
koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap van 3 millimeter dik en bekleed hiermee de
ingevette taartvorm.
Klop de eiwitten met 80 g suiker tot een luchtig schuim.
Draai in de keukenmachine de rest van de suiker, roomkaas, kwark, eidooiers,
gesmolten boter en bloem glad.
Spatel de kaasmassa door het eiwitschuim en vul hiermee de taartvorm.
Bak de taart in 60 minuten gaar.
Zet hierna de oven op 140 graden en laat de
taart in 30 minuten lichtbruin kleuren.
Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
Bak de appels in een koekenpan en voeg de poedersuiker toe.
Voeg de kaneel en boter toe en laat de appels even rustig bakken.
Blus af met whisky en laat het vocht verdampen.
Meng de abrikozenjam erdoor zodat ze mooi gaan glimmen.
Schep de appels op de taart.
Rudolph v Veen
carolientje61 16-09-2012
Hoi, ik neem je recept mee. Het lijkt me erg lekker. Dank je wel!! groetjes Carin
tassieonline 22-05-2012
Lijkt me heerlijk, thanks!
heleen4 13-01-2012
Lekker!
vliliane 01-10-2009
Hallo Willeke,
Dit receptje zal ik eens uitprberen,ziet er heel lekker uit!
joey993 27-08-2009
cool hoor