Gevulde gehakt-appeltjes

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2009

Heel apart, maar oh zo lekker !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
1 teentje knoflook
2 speculaasjes
30 g boter
400 g half-om-halfgehakt
1 el tomatenpuree
2 el hacheekruiden
scheut rode wijn
4 appels
100 g Comté (Franse boerenkaas)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op hete lucht 180 graden

Bereidingswijze

Pel en snipper 1 ui. Pel en hak de knoflook.
Pel de andere ui en snijd deze in ringen.
Verkruimel de speculaasjes.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul.
Voeg de gesnipperde ui, knoflook, tomatenpuree, hacheekruiden, speculaasjes
en wijn toe.
Laat het vocht iets verdampen.
Schil de appels, halveer ze en hol ze uit.
Vul de appels met het gehaktmengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal.
Verhit de resterende boter en bak de uienringen kort.
Schep ze op het gehaktmengsel en rasp de kaas erover.
Bak de appels ongeveer 20 minuten in de oven.

Bron

Rudolph v Veen

Serveertip

Lekker met krieltjes en sla

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten