paprika-uienchutney
- Hongaars, Bijgerecht
- 30-60 min.
Dit recept is van mijn oma afkomstig en aangezien ze altijd Hongaars kookte,ze leeft inmiddels niet meer,omdat ze daar vandaan komt,ben ik er altijd van uit gegaan dat deze echt heerlijke chutney,dus Hongaars is.Paprika`s hè!!Hoe Hongaars wil je het hebben!
Dit is overigens een houdbare chutney en na 4 weken op smaak,weer geduld hebben dus!
Ingrediënten
200 g rode paprika -200 g gele paprika - 200 g groene paprika ,allemaal in stukjes,350 g uien in ringen,
2 fijngehakte tenen knoflook,
3 eetl olie,
200 g lichtbruine basterdsuiker,
2 dl azijn,gewone,
2 theel zout,
2 theel versgemalen peper,
2 theel paprikapoeder,liefst de Hongaarse,maar de Turkse is ook heel lekker,
200 g blanke rozijnengewassen.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2045,64 kcal |
Koolhydraten | 397,68 g |
Eiwitten | 16,58 g |
Vetten | 32,49 g |
Benodigdheden
3 schone potten,met 450 gram inhoud en schroefdeksel
braadpan
vershoudfolie
Bereidingswijze
Verhit de olie in de braadpan,voeg de paprikastukjes,de uiringen en de knoflook toe en laat zachtjes bakken.
Voeg de suiker,azijn,peper zout en paprikapoeder toe en laat,onder af en toe roeren,inkoken tot de gewenste dikte.
En de gewenste dikte is wanneer een druppel op een koud bord niet meer uitvloeit.
Voeg dan de gewassen rozijnen toe en laat ze nog 4 minuutjes zachtjes meekoken.
Doe de chutney over in de schone potten,leg er een vochtiggemaakt velletje vershoudfolie op en schroef de deksels er op.
Zet ze 10 minuutjes op z`n kop.
Na 4 weken zijn ze goed op smaak.
Houdbaar zijn ze 12 maanden.
Bron
Familierecept
Serveertip
Op geroosterd boerenbrood,op crostini`s,bij rijstgerechten,op een volkorenboterham met oude kaas,bij gegrilld vlees,bij...............enz.