1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. thais kippannetje

thais kippannetje

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2009

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels blanke amandelen of ongezouten cashewnoten
3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel kerriepoeder of currypasta
400 gram kipfilet, in reepjes
1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
200 ml kokosmelk
100 ml kippenbouillon
eventueel 1 eetlepel maïzena of allesbinder
200 gram (verse) ananas, in blokjes
150 gram witte druiven zonder pit, gehalveerd
2 eetlepels gehakte koriander



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de noten in 1 eetlepel hete olie goudbruin en schep ze uit de pan.
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
Schep de kerriepoeder en kipfilet erbij en roerbak 4 minuten.
Voeg de rode peper, kokosmelk en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten.
Bind eventueel met allesbinder of aangelengde maïzena.
Schep de ananas en druiven erbij en verwarm zonder te koken.
Serveer het gerecht bestrooid met koriander en de noten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top