Veel chips met 3 dips

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2009

Wat is er nou lekkerder dan een enorme bak zelfgemaakte chips met zelfgemaakte dipsausjes?
Best wel even wat werk,maar dan heb je ook wat.
Ook leuk voor de kids,behalve de whiskeysaus dan.

Deel dit recept

Ingrediënten
VOOR DE CHIPS:
vloeibaar schoon frituurvet,
1.5 kg grote vastkokende aardappelen,
zeezout
versgehakte rozemarijnnaaldjes,
kerriepoeder,
paprikapoeder.
KNOFLOOKDIP:
125 ml zure room - 100 ml mayonaise - 2-3 uitgeperste teentjes knoflook - 1 eetl fijngehakte platte peterselie - veel versgemalen zwarte peper - snufje zout - 1 theel suiker.
AVOCADODIP:
2 rijpe avocado`s fijngeprakt - 2 eetl limoensap - 1 heel fijngehakte rode peper zonder zaadjes - 1 eetl gehakte korianderblaadjes - 1 bekertje zure room - zout en versgemalen peper.
WHISKEYDIP:
2 dl mayonaise - 3 eetl tomatenketchup - 1 eetl gembersiroop - 1 theel citroensap - 2 eetl whiskey - 2 theel chilipoeder - 1.5 eetl creme fraiche -snuf zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituurpan
3 sauskommetjes
3 schalen of kommen
vergiet
keukenpapier of schone theedoeken
kaasschaaf,dunschiller of mandoline

Voorbereiding

Voor de drie dips eerst alles mengen en wegzetten,zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Frituurvet voorverwarmen op 180 graden C.

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen,snij ze in hele dunne plakjes met de kaasschaaf,dunschiller of mandoline.
Was ze goed in ruim koud water om het zetmeel kwijt te raken.
Spreid een schone theedoek uit en verdeel de schijfjes erover,leg er een schone theedoek bovenop en wrijf ze goed droog,dat is eigenlijk het meeste werk,ze moeten echt superdroog zijn.
Bak de schijfjes in porties tegelijk in 4 minuutjes goudbruin en knapperig,laat ze uitlekken in een vergiet met daarin keukenpapier.
Bestrooi alle chips met zeezout en verdeel ze in porties.
Bestrooi afwisselend met rozemarijn,kerriepoeder en paprikapoeder,voorzichtig omscheppen.

Serveertip

Bij de tv met de sausjes,zo op!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten