Las Vegas Appeltaart

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-08-2009

Iedereen heeft zo zijn eigen recept om appeltaart te maken.
De appeltaart kent daarom ook vele variaties.
Deze speciale Vegas-versie van de appeltaart is gevuld met Snickers- en
Marsrepen.
Met dit recept tovert u de klassieke appeltaart om tot een eigentijdse
creatie.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg
300 g zelfrijzend bakmeel
80 g suiker
175 g boter
1 ei

Voor de vulling
6 verkruimelde beschuiten (of paneermeel)
8 appels
2 marsen
2 snickers
150 g pecannoten
100 g suiker
25 g boter
1 tl kaneel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng alle ingrediënten voor het deeg.
Laat het deeg 15 minuten in de koelkast staan om tot rust te komen.
Verwarm de oven voor op 170 graden

Bereidingswijze

Bekleed de taartvorm met het deeg.
Bak de noten met boter en suiker in een koekenpan, totdat de suiker gaat
karamelliseren.
Snijd de repen en de appels. Meng dit geheel samen met kaneel en de noten.
Strooi de verkruimelde beschuiten of het paneermeel op het deeg.
Bovenop het deeg doet u de appelvulling.
Rol het restant van het deeg uit tot een ronde plak en plaats dit boven op
de appelvulling om zo de taart af te dekken.
Bestrijk de taart met ei en strooi hierover suiker.
Steek in het midden van de taart een rond gat, zodat de stoom uit de taart
kan ontsnappen.
Bak de taart in de bakoven voor circa 60 minuten op 170 graden.

Bron

Rudolph v Veen

Serveertip

Laat de afgebakken taart goed afkoelen voor hij wordt aangesneden, zodat de
chocolade en karamel goed kunnen stijven.

Laatste reacties

Cookie600 avatar
Cookie600 09-08-2012

lijkt mij erg lekker :P ik neem `m mee. Bedankt!

truuslekkerbek avatar
truuslekkerbek 11-10-2011

hallo Willeke, ga deze appeltaart beslist maken, lijkt me heerlijk!! Ik neem je recept mee, dankjewel, groetjes Truus

Pien66 avatar
Pien66 16-08-2010

Hallo, de appeltaart was in één woord geweldig! Wat een superrecept, heb al menig vriendin dit recept gegeven.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten