Egg Benedict, the easy way

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eierdooiers
Zout, versgemalen zwarte peper
1 dessertlepel citroensap
1 dessertlepel witte wijnazijn
110 gr boter
1 laurierblaadje

4 eieren:
Folie
Olijfolie
Serrano ham
2 croissants
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Scheid de dooiers van het eiwit en voeg eventueel wat zout en peper toe.
Doe ze in een keukenmachine of blender of als deze niet aanwezig is kloppen als n malle.
Verhit daarna in een steelpan de azijn, het citroensap en het laurierblaadje tot het mengsel begint te pruttelen.
Giet de hete vloeistof in een dun, gelijkmatigstraaltje bij de dooiers.
Smelt de boter op laag vuur maar pas op dat hij niet bruin wordt en voeg langzaam de boter toe.

Leg 4 aparte stukken folie (ongeveer 20cm bij 20 cm) klaar en vet deze in met oijfolie
Breek per stuk folie een ei, voorzichtig de dooier moet heel blijven
Vouw de folie dicht en kook het ei in de folie ongeveer 3 minuten, hou de folie in je hand en zorg dat het ei in de folie de boden niet raakt.

Snij de croissans in de lengte door (onder en bovenkant)
Beleg de croissants met de ham.
Daarna per helft een ei en dan de saus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gerwinpb avatar
gerwinpb

Doorsturen

Home Recepten