1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. tarte tartin met ananas en chilisiroop

tarte tartin met ananas en chilisiroop

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-08-2009

Ingrediënten 4 personen


275 gram suiker
1 rode peper, in 3 stukken
1 ananas, geschild
4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
4 bollen vanilleroomijs
chilisiroop
4 eenpersoonstaartvormpjes, ingevet



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm 200 gram suiker in 250 ml water op laag vuur tot siroop.
Voeg de peper (met zaadlijsten) aan de siroop toe.
Laat 15 minuten zachtjes trekken.
Zee de siroop.
Snijd de helft van de peper (zonder zaadlijsten) in stukjes en roer door de siroop.
Laat afkoelen, bewaar op een koele plek.
Verwarm de oven voor op 200 graden .
Snijd 4 ringen van de ananas.
Verwijder met een scherp mes de harde binnenkant en de `oogjes`.
Laat 75 gram suiker op laag vuur smelten en lichtbruin kleuren en schenk hem voorzichtig in de vormpjes.
Leg in elk vormpje een ananasring.
Bedek de ringen elk met een plakje bladerdeeg, stop het deeg tussen de ananas en de rand goed in.
Prik het deeg in met een vork.
Bak de ananastaartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze buiten de oven 5 minuten afkoelen en keer ze om op 4 bordjes.
Serveer de ananastaartjes (lauw)warm.
Leg er een bol vanilleroomijs op en schenk er een beetje chilisiroop over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top