1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Basisrecept Hamburger

Basisrecept Hamburger

Door: wild04

  • Amerikaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2009

Ingrediënten 4 personen


500g. gemalen rundvlees (zie recept) , 1 uitje, versgemalen zwarte peper, zout, 1 klein eitje


Verder heb je nodig


Barbecue of grillpan


Het valt niet mee om een lekkere kant-en-klare hamburger te vinden. Vaak proef je meer kruiden dan vlees, of je houdt na het grillen een armzalig gekrompen schijfje over die drijft in een plas gesmolten vet. Een goede hamburger smaakt naar `beef` !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een goede hamburger staat of valt met de kwaliteit vlees. Je kunt geen kant-en-klaar gehakt uit de supermarkt gebruiken, dit is te vet en te slecht. Eventueel kun je extra mager gehakt van een betrouwbare slager gebruiken , als je weet wat er in gaat. Wil je het optimale effect, kies dan runderlappen met een klein randje vet (er moet wel iets vet inzitten natuurlijk!) en maal ze zelf, of vraag het je slager. Wil je het sneller, gebruik dan 250g mager gehakt en 250g. tartaar. Dit laatste geeft al een heel aardig effect.
De truc is verder om nauwelijks kruiden toe te voegen die de smaak geweld aandoen. Dus: geen mixen of avontuurlijke specerijen en dergelijke aan het vlees toevoegen. Hak daarentegen een uitje heel fijn of maak hem klein in de keukenmachine. Meng met voldoende zout, peper (proeven) en een eitje met het gehakt, maak mooie burgers. Grill ze op een barbecue of in de grillpan net niet (!) helemaal gaar in circa 2 minuten per kant (hangt natuurlijk van de hitte af en de dikte van je hamburgers), prik er niet in tijdens het grillen.

Serveertip

Als je dit basisrecept voor het eerst maakt, hou het dan simpel en maak de hamburger klassiek met een sesambroodje en goede, liefst zelfgemaakte, ketchup. De smaak van de burger kun je nu nog goed herkennen. Naar smaak kun je later varieren met gebakken bacon, cheddar, verse uiringen en augurk etc.Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wild04
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top