1. Home
  2. Recepten
  3. Reebiefstuk met kriekensaus

Reebiefstuk met kriekensaus

Door: javanhoof

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-08-2009

Ingrediënten 4 personen


3 dl kersenbier (kriekenbier, bijvoorbeeld Kriek Lambiek)
1 fijngesneden sjalotje
takje verse tijm
1 eetlepel rode bessen- of cranberrygelei (pot)
2 eetlepels kersen zonder pit (potje) in reepjes
4 reebiefstukken van ± 125 gr
± 50 gr boter
1/2-1 eetlepel aardappelmeel
zout, cayennepeper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het bier met de sjalot en de tijm op hoog vuur in ± 5 minuten tot 3/4 inkoken. Verwijder de tijm, roer de bessengelei en de kersen door het bier en houd de saus warm. Bestrooi de reebiefstuk met peper en bak ze in de verhitte boter ± 3 minuten aan elke kant. Schep het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
Schenk het bakvet uit de pan, schenk daarna de saus in de pan en roer de aanbaksels los. Maak het aardappelmeel met 1-2 eetlepels water aan en roer dit door de saus tot deze licht bindt. Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper.
Serveer de biefstuk met de saus en de ratatouille-aardappelflan.

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top