Butter chicken

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-08-2009

Voor dit recept heb ik de garam masala van Madhur Jaffrey gebruikt. Deze smaakt toch heel anders dan mijn garam masala, maar volgens mij smaakt het met beide prima!

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de gemarineerde kip

* 4 kipfilets in blokjes
* 1 el citroensap
* 1/4 tl chilipoeder
* 2 el dikke yoghurt
* 1 tl zout
* 1 teen knoflook, fijngesneden
* 1 tl garam masala
* 2 el gesmolten boter

en de saus

* 1 ui, fijngesneden
* 1 teen knoflook, fijngesneden
* 2 el boter
* 4 el olijfolie
* 1-2 tl garam masala
* 2 el fijngemalen amandelen
* 1 blik tomaten, uitgelekt, of niet dus
* 3 el dikke yoghurt
* citroensap naar smaak
* zout en peper naar smaak
* koriander om te garneren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

voor zelfgemaakte garam masala, zie:

http://www.foodbgood.nl/index.php?title=Garam_masala

Je kunt ook - mocht je het boek van Madhur hebben, haar recept gebruiken.

Bereidingswijze

Meng voor de gemarineerde kip alle ingrediënten goed door elkaar en laat de smaken minstens 12 uur in de koelkast in de kip trekken. Doe de kip daarna over in een braadslee/ovenschaal en zet het onder de grill tot het gaar en mooi gekleurd is. (af en toe even kijken en prikken dus)

Verhit de boter met olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg daarna de knoflook toe, roer even door en doe dan de garam masala, amandelen, tomaten (die je ook fijn hebt gesneden, of tussen je handen fijn hebt geknepen boven de pan) en yoghurt toe. Laat dit 5 minuten pruttelen, voeg de kip toe en nog een keer 5 minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Voor het opdienen de koriander er over strooien en serveren met rijst en eventueel naan en wat groenten.

Bron

www.foodbgood.com

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten