semifreddo

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-08-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 ml slagroom
125 gram mascarpone
5 eetlepels kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
75 gram pure chocolade (70% cacao)
1 pak amaretti (Italiaanse bitterkoekjes)
1 kopje koffie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

egin met het stijf kloppen van de slagroom met 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker. Roer daarna de mascarpone in een grote kom goed los, roer er 50 gram van de chocolade doorheen. Verkruimel eerst naar smaak de amaretti en roer dit ook door het mascarpone mengsel. Spatel de stijfgeklopte vanilleslagroom voorzichtig door het geheel en doe dat op zo`n manier dat het mengsel lekker luchtig blijft. Bekleedt de cakevorm met vershoudfolie dat je ruim over de rand laat hangen. Let op, als je ijscoupes gebruikt hoef je dit niet doen! Schep vervolgens het mascarponemengsel in de vorm en laat de semifreddo 2 uur in de vriezer opstijven. Haal de semifreddo na 2 uur uit de vriezer en trek hem met behulp van het vershoudfolie uit de vorm. Snijdt de semifreddo in 4 mooie porties, verdeel die over de bordjes en strooi de rest van de chocolade erover. Roer de overige 3 eetlepels suiker door de hete koffie. Schenk deze pas aan tafel over de semifreddo, zodat het een beetje begint te smelten. Enjoy!

Bron

wie is de chef

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

lucretiab avatar
lucretiab 01-08-2009

Dit ziet er heerlijk uit en ik heb er ook nog alles voor in huis. Gauw maken! Bedankt, Lucretia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten