Champignoncurry

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g champignons
2 groene Spaanse pepers of 1 kleine groene paprika
2 theel. gemalen koriander (ketoembar) of
1 theel. gehakt korianderblad (vers of diepvries)
of 1/2 eetl. koriander op oliebasis
1 theel. gemalen komijn (djinten)
1/2 theel. chilipoeder
2 teentjes knoflook
1 ui
1,5 dl kokosmelk (of santen)
zout
25 g boter
enkele laurierblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer ,keukenmachine

Voorbereiding

Borstel de champignons, halveer ze of snijd ze in plakjes. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes. Pureer de pepers, koriander, komijn, chilipoeder, geperste knoflook, gepelde ui, kokosmelk en zout naar smaak met de staafmixer of in een keukenmachine

Bereidingswijze

Verhit de boter en bak hierin de champignons in 3 minuten goudbruin. Giet het kokosmengsel erover en stoof dit zachtjes zonder deksel op de pan 8 minuten.

Bron

booschappen

Serveertip

Serveer de champignoncurry gegarneerd met blaadjes laurier bij rijst.

Laatste reacties

YaaMansa avatar
YaaMansa 20-09-2011

Alhoewel m``n dochter niet dol is op champignons (gek genoeg vroeger wel), moet ze dit gerecht toch wèl lekker vinden denk ik. Bedankt Dirk, groetjes Rita.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten