mexicaanse kaasfondue

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2009

Dit recept maken we vaak op onze zogenaamde vriendinnen-avond,nou ja MAKEN!Je hoeft er haast niets voor te doen en het is toch heel lekker.
Het kruidenmengsel maak je gewoon zelf,een beetje meer dan nodig,want het smaakt ook heerlijk op gebakken kip e.d.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetl olie,
3 tenen knoflook in plakjes,
1 rode paprika in reepjes,
1 rode peper,zonder zaadjes,in hele dunne reepjes,
1 flesje Mexicaans Corona bier,
500 gr jongbelegen,geraspte kaas,
1 eetl maizena,
3 eetl tequilla,
1 theel van het kruidenmengsel,
2 eetl verse korianderblaadjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
caquelon of kleine braadpan
houten lepel
rechaud
kleine koekenpan

Voorbereiding

KRUIDENMENGSEL:
1/4 theel milde paprikapoeder,
1/4 theel uienpoeder,
1/4 theel knoflookpoeder,
1/4 theel gedroogde oregano,
1/4 theel cayennepeper,
mespuntje gemalen koriander,
mespuntje gemalen komijn.
Gewoon in een potje doen en door elkaar schudden.

Bereidingswijze

Olie verhitten in kleine koekenpan,hierin de knoflook,paprika en rode peper zachtjes gaar bakken.
Het bier verwarmen in de caquelon of braadpannetje,tot er belletjes opstijgen en beetje bij beetje,al roerend met de houten lepel,de kaas toevoegen.
De tequilla met de maizena in een kommetje tot een glad papje roeren en door de fondue mengen.
Onder voortdurend roeren verwarmen tot het mooi glad is.
Strooi 1 theel van de kruidenmix erover en schep de knoflook,paprika en rode peper in het midden.
Strooi er de korianderblaadjes over.
Zet de fondue op het rechaud op tafel.

Serveertip

Erg lekker met tortillachips,stukjes stokbrood,mini-maiskolfjes,champignons,champignons en een ijskoud Coronaatje!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ank1 avatar
ank1 31-07-2009

bedankt voor je recept , ga het zeker maken .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten