1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Thaise groene curry met kip

Thaise groene curry met kip

Door: will_s

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2009

Ingrediënten 2 personen


70 gram green curry pasta
375 gram kipfilet
300 gram Thaise rijst
250 ml kokosmelk
1 aubergine
2 stengels citroenblaadjes vers
1 el rijstolie
1 el gearomatiseerde pikante oestersauce, (Sinsin )
1 el suiker
1 grote rode chilipeper
5 gram basilicum vers
3 gerookte knoflooktenen in stukjes gesneden
1 bosje lenteuitjes in ringetjes



Ik heb dit recept aangepast naar mijn eigen smaak.
En wij vinden deze samenstelling héél erg lekker !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een eetlepel rijstolie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot een aroma vrijkomt.
Voeg de knoflook en de bosuitjes toe en bak even mee.
Voeg de kokosroom en 180ml water toe en breng het geheel aan de kook.
Meng de gesneden kipfilet en aubergine erdoor en voeg vervolgens de citroenblaadjes, vissaus en suiker toe.
Stooi er een paar ringetjes chilipepertjes door.
Laat de curry sudderen totdat de kipfilet gaar is.

Een klein half uurtje.
Binden met wat maizena

Serveertip

Garneer met basilicum en en de rest van de in smalle reepjes gesneden rode chilipeper
Serveer de curry met Thaise rijst.
Ik heb er ook nog een veldsalade bij geserveerd.

Bron

Aangepast aan het recept van Antje Montero



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top