Varkenshaasje met kastanjechampignons

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2009
  • Varkenshaasje met kastanjechampignons

    Varkenshaasje met kastanjechampignons

    Varkenshaasje met kastanjechampignons

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. kastanjechampignons
citroensap
2 varkenshaasjes a 250 gr. per stuk
40 gr. boter
zout, peper
1 tl. oregano
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 dl. crème fraiche
1 el. Franse mosterd
1/2 tl. bouillonpoeder
takjes verse bieslook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de champignons in partjes en besprenkel ze met wat citroensap.
Bak de varkenshaasjes in de boter in 20 min. gaar en bruin. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met het zout, peper en oregano. Houd ze warm.
Schil en snipper de sjalotjes. Bak de sjalotjes, knoflook en de champignons in het achtergebleven vet op een zacht vuur even aan.
Voeg mosterd en crème fraiche toe, laat alles op een zacht vuur 4 min. koken en voeg op het laatst de bouillonpoeder toe.
Snijd de varkenshaasjes schuin in dikke plakken, Leg het champignonmengsel erbij en garneer het met takjes bieslook.

Bron

onbekend

Serveertip

Lekker met aardappelkroketjes en een tomatensalade.
Bevat p.p. 642 kcal.

Laatste reacties

karin11213 avatar
karin11213 11-04-2012

Zoals afgesproken zou ik je even zeggen hoe het heeft gesmaakt. Wij vonden het erg lekker dus voor herhaling vatbaar. Dank je wel

karin11213 avatar
karin11213 06-04-2012

Ik neem het van je mee, lijkt me erg lekker. Ga het 2e paasdag uit proberen dan hoor je of we het lekker vonden. Dank je wel en hele fijne paasdagen. Gr. Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten