Vlaams stoofvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Vlaams stoofvlees

    Vlaams stoofvlees

    Vlaams stoofvlees

  • Vlaams stoofvlees

    Vlaams stoofvlees

    Vlaams stoofvlees

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs.
In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk
kunt eten.
Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde
frietkotten.
Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten
verrukkelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
1 teen knoflook
800 g runderpoulet
bloem
30 g boter
1 flesje trappisten dubbel bier
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
1 runderbouillonblokje
3 kruidnagels
0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat
1 kg aardappelen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 589,96 kcal
Koolhydraten 58,82 g
Eiwitten 51,21 g
Vetten 10,95 g

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met een beetje bloem.
Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten.
Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus
het af met bier.
Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes stoven in de oven op 160 graden.

Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca. 5 minuten voor
op 160 graden
en bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Bron

Rudolp v Veen

Serveertip

Serveer het stoofvlees samen met de frieten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar
will_s

Doorsturen

Home Recepten