Vlaams stoofvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2009
  • Vlaams stoofvlees

    Vlaams stoofvlees

    Vlaams stoofvlees

  • Vlaams stoofvlees

    Vlaams stoofvlees

    Vlaams stoofvlees

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs.
In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk
kunt eten.
Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde
frietkotten.
Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten
verrukkelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
1 teen knoflook
800 g runderpoulet
bloem
30 g boter
1 flesje trappisten dubbel bier
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
1 runderbouillonblokje
3 kruidnagels
0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat
1 kg aardappelen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met een beetje bloem.
Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten.
Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus
het af met bier.
Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes stoven in de oven op 160 graden.

Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca. 5 minuten voor
op 160 graden
en bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Bron

Rudolp v Veen

Serveertip

Serveer het stoofvlees samen met de frieten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 09-03-2020

" Bereidingswijze Bestrooi het vlees met een beetje bloem." ik weet ht niet ...

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 09-03-2020

Ik denk dat de bloem is om het vlees mee te bestuiven voordat het de pan in gaat. Zorgt dan ook voor binding van de saus. En ik zou persoonlijk de bloem kruiden met pezo.

jeroenmeijer513 avatar
jeroenmeijer513 12-10-2019

Ik zou ook wel willen weten wat ik met de bloem moet doen. Aandikkenaan het eind?

norabielsma avatar
norabielsma 03-10-2019

Waar is de bloem voor? Kan ik het niet vinden in recept.

DennisKooktGraag avatar
DennisKooktGraag 25-09-2019

Gezien alle reacties hier moet ik deze proberen. Ik neem hem dus mee. Dank voor het delen!

riawes avatar
riawes 01-03-2018

Goed weer voor dit stoofgerecht. Graag meegenomen. Groet van Ria

judith_Timmerrmans057 avatar

1flesje bier was te weinig. vlees kwam droog te staat dus nog half flesje extra toegevoegd tijdens de bereiding. de eters vonden het teveel naar bier smaken dus had beter water kunnen toevoegen.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 05-11-2016

Dit heb ik laatst gemaakt met varkenswangetjes ipv poulet. Heerlijk! Frietjes erbij en Belgische mayo, de kinderen, en wij ook, hebben gesmuld. De volgende keer maak ik twee kilo, heb ik mooi iets in de vriezer voor als ik eens weinig tijd heb. Groetjes Dido

DanielleJeroen123 avatar
DanielleJeroen123 05-11-2016

Vandaag dit recept proberen ....ik hoop dat het smaakt want het lijkt me heerlijk!

Nathalia3 avatar
Nathalia3 08-10-2016

Gisteren dit voor het eerst gemaakt en wat een groot succes. Voor het eerst in tijden drie pubers die het zelfde lekker vonden. Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten