1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Meloen met parmaham nieuwe stijl

Meloen met parmaham nieuwe stijl

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2009

Ingrediënten 6 personen


1 bakje cherrytomaten (250gr), 1/2 cantaloupe (oranje) meloen en 1/2 galia (groene) meloen, 1 zakje minimozzarella (150gr), 3 el olijfolie, grof zeezout en zwarte peper, 6 soepstengels, 6 plakken parmaham, 1/4 bak rucola (à 85gr)

Extra nodig: meloenbolletjesboor en 6 glazen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

01: kruis de tomaten aan de bovenzijde licht in en dompel ze, met een paar tegelijk, enkele seconden in kokend water. Schep ze direct in ijswater en pel ze.

02: Halveer de meloen, verwijder de zaden. Schep met de meloenbolletjesboor bolletjes uit de 2 meloenen. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken.

Bereidingswijze

03: verdeel de tomaatjes, bolletjes meloen en mozzarella over 6 glazen, sprenkel er olie over en bestrooi het gerecht licht met zout en peper.

04: Wikkel om elke soepstengel een plakje parmaham met een paar blaadjes rucola en serveer deze op of bij de glazen.

Serveertip

Bevat: pp 220 kcal, 925 kj, eiwit 11 g, vet 13 g waarvan 8 g onverzadigd, koolhydraten 16 g.

Bron

Super



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top