scharrelkip uit de oven

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 scharrelkip
50 g bloem
40 g boter
4 plakjes ontbijtspek
2 grote uien of sjalotten fijngesneden
8 kleine aardappelen in blokjes
8 grote champignons in plakjes
3 dl kippenbouillon of rode wijn
2 vleestomaten in plakken
1 tl rozemarijn
een beetje allesbinder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Snijd de kip in vieren. Meng zout en peper door de bloem en wentel de stukken kip erdoor. Verwarm de boter in de pan en bak de kip rondom bruin. Bedek de bodem van een ovenschaal met het spek en leg de kip erop. Bak de gehakte uien, de blokjes aardappel en de plakjes champignons in de pan en schep het mengsel vervolgens bij de kip. Giet de bouillon of wijn erover en voeg rozemarijn en plakjes tomaat toe. Plaats de schaal midden in de voorverwarmde oven op 200C ( heteluchtoven 175C) gedurende 60-70 minuten. Bind eventueel het stoofvocht met alles binder.

Serveertip

Lekker met een groene salade met ei en komkommer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten