Couscous met snijbiet

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2009

Lekkere couscous die zowel koud als lauw warm heerlijk smaakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr couscous
85 gr rozijnen
groentebouillon
1 kg snijbiet (incl. stelen)
middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel kurkuma (koenjit)
2 eetlepels pijnboompitten
peper en zout
olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 517,01 kcal
Koolhydraten 84,91 g
Eiwitten 19,89 g
Vetten 8,03 g

Voorbereiding

week de rozijnen in water zodat ze net onderstaan
snijd de ui fijn
snijd de knoflook fijn
rooster de pijnboompitten licht

Bereidingswijze

Maak de couscous volgens gebruiksaanwijzing, gebruik de bouillon ipv water.
scheidt het groen van de snijbietstengels Snijd de stengels in stukjes van +/- 0.5 cm.
Was en kook het blad ong. 5 minuten tot het zacht is. Afgieten en met koud water afspoelen. Weer afgieten, laten uitlekken en grof hakken.

Bak ik een koekenpan met olijfolie de snijbietstengelstukjes met ui en knoflook een minuut of 5.
Doe er de kruiden bij. Roer de snijbietbladen erdoor, de pijnboompitten en de rozijnen met het weekwater.
Roer de couscous erdoor en maak op smaak met zout en peper

Bron

mergenmetz

Serveertip

Heel erg lekker met een stukje gebakken vis of een lamskoteletje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten