Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Bananen tarte tartin met hemelse modder

Bananen tarte tartin met hemelse modder

Door: m_e_weber

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2009

Ingrediënten 4 personen


3 bananen
bladerdeeg
100gr roomboter
100gr suiker
250ml slagroom geklopt

Hemelse modder
25gr roomboter
75gr pure chocolade
75gr melk chocolade
Suiker
Kaneel
1 zakje vanillesuiker
1/8 l slagroom
3 eiwitten
3 eidooiers



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor het nagerecht verwarm je allereerst de oven voor op 190 graden. Daarna begin je met het maken van de karamel. Dit doe je door het heet maken van de boter in een pannetje en voeg de suiker toe. Als er druppels aan de klopper blijven hangen en er dus niet vanaf vallen, is de karamel goed! Schud de massa in een vuurvaste schaal van ongeveer 20 x 20 cm en leg zoveel mogelijk bananen met de ronde kant naar beneden. Strooi er een beetje kaneel over en bedek de schaal verder met bladerdeeg. Snijd de restranden weg voor de afwerking. Zet de schaal daarna ongeveer 14 minuten in de oven.

Hemelse modder
Verwarm de pure-/melk chocola en de boter zachtjes totdat ze beide smelten en roer het goed door elkaar. Klop de slagroom stijf met een zakje vanillesuiker en zet het koud weg. Dan klop je de 3 eiwitten ook stijf. En klop de 3 eidooiers echter luchtig en voeg wat suiker toe. Doe vervolgens alles in een grote kom en meng de bijna afgekoelde chocola erdoorheen. Laat dit tot slot 1 uur in de koelkast opstijven. Klop de rest van de slagroom zonder suiker, want dat zit al genoeg in de andere gerechten. Maak het bord op met een reep tarte tatin, een flinke bol room en een bolletje of streep gespoten hemelse modder

Bron

Wie is de chef!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m_e_weber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top