Gebraden Hollandse reerug met cannelloni

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 reerugfilet 400gr
100gr groene kool
1 sjalot
125gr boter
6dl reefond
3 lasagnevellen
1 takje tijm
1 teen knoflook
10 jeneverbessen
100gr kruidkoekpoeder
200gr peterseliewortel
1 aardappel
1/2dl room en melk
Roomboter
200 gr Reepoulet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Stoof als eerste de groene kool met de sjalot in roomboter en blus het af met scheutje water. Zodra de kool gaar is doe je het in een zeef, vang het vocht op en kook het in tot een stroperige massa. Voeg dat weer toe aan de kool. Stoof het met peper en zout gekruide reepoulet in boter aan. Voeg daarna 3dl. wildfond, tijm, knoflook en jeneverbessen toe en laat het geheel 3 uur garen. Laat het daarna in het vocht afkoelen. Schep de reepeper uit de saus en snijd het heel fijn. Bewaar de saus. Meng het mengsel door de groene kool. Vul vervolgens de lasagnevellen met het mengsel en rol ze in plastic. Dek ze af en verwarm ze ongeveer 5 minuutjes in de oven op 140 graden. Als dit in de oven zit schil je de peterseliewortel en aardappel en snijd ze in stukken, kook het vervolgens in de melk en room gaar. Zeef en blender ze tot mousseline. Breng dit tot slot op smaak met peper en zout. Vul de overgebleven saus aan met de overige reefond en kook in tot sausdikte en monteer het met boter. Bak als laatste de reerug om en om bruin en gaar hem daarna in de oven op 110 graden tot een kerntemperatuur van 47 graden.

Bron

Wie is de chef!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten