Appel cheesecake

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Deeg
200 gram Boter
300 gram Bloem
100 gram Poeder suiker
1 Ei

Vulling
4 Eiwitten
160 gram Suiker
250 gram verse Roomkaas
250 gram Kwark
4 eidooiers
100 gram gesmolten boter
60 gram bloem
6 appels
50 gram poeder suiker
tl kaneel
2 El Abikozenjam
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een bal en laat het verpakt in plastic folie ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een lap van 3 millimeter dik en bekleed hiermee de ingevette taartvorm. Verwarm de oven voor op 130°C. Klop de eiwitten met 80 g suiker tot een luchtig schuim. Draai in de keukenmachine de rest van de suiker, roomkaas, kwark, eidooiers, gesmolten boter en bloem glad. Spatel de kaasmassa door het eiwitschuim en vul hiermee de taartvorm. Bak de taart in 60 minuten gaar. Zet hierna de oven op 140°C en laat de taart in 30 minuten lichtbruin kleuren. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Bak de appels in een koekenpan en voeg de poedersuiker toe. Voeg de kaneel en boter toe en laat de appels even rustig bakken. Blus af met whisky en laat het vocht verdampen. Meng de abrikozenjam erdoor zodat ze mooi gaan glimmen. Schep de appels op de taart.

Bron

Wie is de chef!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten