Lamshaasjes op een groentenbedje

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4x lamshaasjes
2 rode uien
asperges
trostomaat
250 gr haricot verts
walnotenolie
kappertjes
honing
water
peper/zout
peterselie
verse salie
takje rozemarijn
1 bol buffelmozzarella
Italiaanse kruiden
pistachenootjes
roomboter
roseval aardappelen (klein)
Olijfolie / klontje boter
roomboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
grillpan
oven

Bereidingswijze

Snij de ui in partjes. Kook vervolgens de haricot verts ongeveer 7 min koken. Karameliseer daarna de uien op laag vuur en voeg dan de honing, een beetje water en zout en peper naar eigen smaak toe. Zet de harricoverts na zeven minuten koken uit en voeg ze bij het mengsel van de gecaremeliseerde uien. Meng het geheel goed door elkaar. Gril vervolgens de asperges en voeg deze ook door het geheel. Voeg voor het opdienen van het gerecht de dressing van walnotenolie, fijngesneden kappertjes en peper en zout toe. Snij de aardappelen in en leg de kruiden ertussen. Bak daarna de aardappelen even aan in een koekenpan en laat ze vervolgens in de oven (geen hetelucht!) 35 tot 40 min garen op 180 graden. Meng de roomboter met de pistachenoten. Maak hier vervolgens een rol van en leg deze weg tot gebruik. Dep de lamshaasjes droog. Dept ze vervolgens met 1 kant in de vers gesnipperde peterselie en met de andere kant in zout en peper. Gril de lamshaasjes even aan iedere kant in de grilpan tot de haasjes rosé zijn. Houd de haasje daarna warm in een warme schaal met folie. Snij In de tussentijd de trostomaat in plakjes en leg hier een plakje buffelmozzarella en verse Italiaanse kruiden op. Leg de tomaatjes een paar minuten in de oven tot dat de kaas gesmolten is.

Bron

Wie is de chef!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten