Coquilles met asperge

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-07-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 coquilles
8 plakjes Coppa
8 mini asperges (groene)
1 bosje asperges (groene)
1 ui
bloem
peper/zout
1 glas witte wijn
1 liter groentebouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
grilpan
staafmixer

Bereidingswijze

Snij van de asperges de kontjes af en snijd de asperges in gelijke stukjes van ongeveer 3 cm. Snij vervolgens de ui in kleine stukjes. Smelt daarna de boter in de pan en bak de ui mooi goudgeel. Doe nu de asperges erbij en laat deze nog even een paar minuten meebakken. Voeg hierna +/- 2 eetlepels bloem toe. En vervolgens giet je de wijn en daarna de groetenbouillon erbij. De groentebouillon kan zelf getrokken zijn, maar hier kan ook een tablet voor worden gebruikt. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak en laat het mengsel dan een half uur garen. Pureer tot slot het mengsel en voila de soep is klaar! Laat de asperges even een paar minuten grillen in een droge grilpan. Bestrooi vervolgens de coquilles met zout en peper en laat ze eerst even aangrillen in de grilpan en daarna 3 minuten op 180 graden in de oven. Tot slot maak je het bordje mooi op met de kaas gelette voor bij de aspergesoep

Bron

Wie is de chef!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten