Coquilles met asperge
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-07-2009
Ingrediënten 4 personen
8 coquilles8 plakjes Coppa
8 mini asperges (groene)
1 bosje asperges (groene)
1 ui
bloem
peper/zout
1 glas witte wijn
1 liter groentebouillon
Benodigdheden
pangrilpan
staafmixer
Bereidingswijze
Snij van de asperges de kontjes af en snijd de asperges in gelijke stukjes van ongeveer 3 cm. Snij vervolgens de ui in kleine stukjes. Smelt daarna de boter in de pan en bak de ui mooi goudgeel. Doe nu de asperges erbij en laat deze nog even een paar minuten meebakken. Voeg hierna +/- 2 eetlepels bloem toe. En vervolgens giet je de wijn en daarna de groetenbouillon erbij. De groentebouillon kan zelf getrokken zijn, maar hier kan ook een tablet voor worden gebruikt. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak en laat het mengsel dan een half uur garen. Pureer tot slot het mengsel en voila de soep is klaar! Laat de asperges even een paar minuten grillen in een droge grilpan. Bestrooi vervolgens de coquilles met zout en peper en laat ze eerst even aangrillen in de grilpan en daarna 3 minuten op 180 graden in de oven. Tot slot maak je het bordje mooi op met de kaas gelette voor bij de aspergesoep
Bron
Wie is de chef!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties