1. Home
  2. Recepten
  3. Aardbeien-ricotta taartje

Aardbeien-ricotta taartje

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-07-2009

Ingrediënten 4 personen


6 country cookies (rol 300gr.),
25 gr. boter,
1 vanillestokje,
8 eetl. rietsuiker,
2 bakjes ricotta (a 250 gr. verse kaas),
1 bakje basilicum,
1 bakje aardbeien (250gr.),


Verder heb je nodig


Keukenmachine
4 taartvormpjes ca 10 cm rond ingevet


Aardbeien-ricotta taartje
Aardbeien-ricotta taartje
Aardbeien-ricotta taartje
Aardbeien-ricotta taartje
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.
Smelt de boter op laag vuur in een steelpan.
Schep de koekkruimels er goed doorheen en verdeel ze over de taartvormpjes.
Druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg eruit en roer dit met de suiker door de ricotta.
Snijd de helft van de basilicumblaadjes en reepjes en roer ze door de ricotta.
Verdeel de ricotta over de 4 taartbodems.
Laat de taartjes minstens een uur in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

Halveer de aardbeien en beleg elk taartje met een ruime laag.
Garneer de taartjes met de rest van de basilicumblaadjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stuba


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stuba
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top