Seitanbroodjes, vegetarische saucijzenbroodjes

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-07-2009
  • Seitanbroodjes, vegetarische saucijzenbroodjes

    Seitanbroodjes, vegetarische saucijzenbroodjes

    Seitanbroodjes, vegetarische saucijzenbroodjes

Smaakt zoals het klassieke seitanbroodje (vegetarisch saucijzenbroodje) dat je in de natuurwinkel koopt. Maar dan veel lekkerder!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
-10 plakjes roomboter bladerdeeg
-1 kleine pot seitan (250 gram, uitgelekt)
-1 ui
-olijfolie
-3 boterhammen (volkoren), korstjes er af gesneden
-1 theelepel gehaktkruiden
-maggi
-tabasco
-nootmuskaat (vers geraspt)
-peper, zout, knoflookpoeder
-1 ei, losgeklopt
-3 eetlepels sesamzaad
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 201,34 kcal
Koolhydraten 18,65 g
Eiwitten 8,64 g
Vetten 9,88 g
Benodigdheden
keukenmachine, koekenpan, kwastje, oven.

Voorbereiding

-Verwarm de oven voor op 200 graden
-Ontdooi de bladerdeegplakjes.
-Snij de boterhammen in kleine blokjes en laat dit weken in wat water.
-Giet de seitan af en maal het fijn in de keukenmachine.
-Snij de ui fijn en bak het in wat olijfolie goudbruin. Voeg de gemalen seitan toe en bak dit even mee.
-Knijp het water uit de stukjes brood en vermeng het brood met de seitan.
-Breng het seitanmengsel op smaak met gehaktkruiden, een beetje maggi, een paar druppels tabasco, peper, zout, nootmuskaat en wat knoflookpoeder.
-Verdeel het seitanmengsel in 10 porties.

Bereidingswijze

-Leg de bladerdeegplakjes uit op het aanrecht.
-Bestrijk de bovenrand van de plakjes met wat losgeklopt ei.
-Leg in het midden van elk bladerdeegplakje over de hele breedte heen een portie van het seitanmengsel. Laat de onderrand van het bladerdeeg vrij.
-Rol vanuit de onderrand het bladerdeegplakje om het seitanmengsel heen naar de met ei bestreken bovenrand.
-Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat van de oven. (De zijkanten van het seitanbroodje blijven open)
-Bestrijk de seitanbroodjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met het sesamzaad.
-Bak de seitanbroodjes in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.

Bron

eigen recept

Serveertip

-Lekker met een soepje als eenvoudige maaltijd.
-Je kunt de seitanrolletjes ook in vieren snijden voordat ze in de oven gaan. In dit geval heb je 40 vegetarische borrelhapjes.

Laatste reacties

steffie32 avatar
steffie32 16-06-2013

Gisteren gemaakt en ze smaakten super!

JosDeVenter avatar
JosDeVenter 01-10-2011

Superlekker !!! Een heerlijk recept. Ik vind ze koud het lekkerst. Dankjewel. Groeten Jos

moniquek1 avatar
moniquek1 01-05-2010

heb gisteren ze gebakken erg lekker er kwamen wat buurkinderen langs en die hebben het ook geproefd vonden het ook erg lekker het was best pittig door de tabasco denk ik. groetjes monique

moniquek1 avatar
moniquek1 16-02-2010

heerlijk om eens zelf te maken vind ze bij ons in de winkel al zo lekker. dank je wel groetjes monique

natuurtje avatar
natuurtje 04-08-2009

mmm heerlijk! vijf sterren waard!

natuurtje avatar
natuurtje 30-07-2009

Goed idee! Ga ik zeker een keer proberen, dankjewel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten