Seitanbroodjes, vegetarische saucijzenbroodjes
- Vegetarisch, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Smaakt zoals het klassieke seitanbroodje (vegetarisch saucijzenbroodje) dat je in de natuurwinkel koopt. Maar dan veel lekkerder!
Ingrediënten 10 recipe.people
-10 plakjes roomboter bladerdeeg-1 kleine pot seitan (250 gram, uitgelekt)
-1 ui
-olijfolie
-3 boterhammen (volkoren), korstjes er af gesneden
-1 theelepel gehaktkruiden
-maggi
-tabasco
-nootmuskaat (vers geraspt)
-peper, zout, knoflookpoeder
-1 ei, losgeklopt
-3 eetlepels sesamzaad
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 201,34 kcal |
Koolhydraten | 18,65 g |
Eiwitten | 8,64 g |
Vetten | 9,88 g |
Benodigdheden
keukenmachine, koekenpan, kwastje, oven.Voorbereiding
-Verwarm de oven voor op 200 graden
-Ontdooi de bladerdeegplakjes.
-Snij de boterhammen in kleine blokjes en laat dit weken in wat water.
-Giet de seitan af en maal het fijn in de keukenmachine.
-Snij de ui fijn en bak het in wat olijfolie goudbruin. Voeg de gemalen seitan toe en bak dit even mee.
-Knijp het water uit de stukjes brood en vermeng het brood met de seitan.
-Breng het seitanmengsel op smaak met gehaktkruiden, een beetje maggi, een paar druppels tabasco, peper, zout, nootmuskaat en wat knoflookpoeder.
-Verdeel het seitanmengsel in 10 porties.
Bereidingswijze
-Leg de bladerdeegplakjes uit op het aanrecht.
-Bestrijk de bovenrand van de plakjes met wat losgeklopt ei.
-Leg in het midden van elk bladerdeegplakje over de hele breedte heen een portie van het seitanmengsel. Laat de onderrand van het bladerdeeg vrij.
-Rol vanuit de onderrand het bladerdeegplakje om het seitanmengsel heen naar de met ei bestreken bovenrand.
-Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat van de oven. (De zijkanten van het seitanbroodje blijven open)
-Bestrijk de seitanbroodjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met het sesamzaad.
-Bak de seitanbroodjes in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Bron
eigen recept
Serveertip
-Lekker met een soepje als eenvoudige maaltijd.
-Je kunt de seitanrolletjes ook in vieren snijden voordat ze in de oven gaan. In dit geval heb je 40 vegetarische borrelhapjes.