1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Moussaka
  5. Moussaka

Moussaka

Door: marretje1955

  • Grieks,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2009

Ingrediënten 4 personen


400 g rundergehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel (pittige) paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes (400 g)
4 eetlepels olijfolie
2 aubergines, dunne plakjes
700 g aardappelschijfjes
250 ml Griekse yoghurt
75 g feta, verkruimeld
2 eieren, losgeklopt


Moussaka
Moussaka

Moussaka

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak in een hapjespan het gehakt met knoflook en paprikapoeder rul. Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles 10 minuten sudderen tot een dikke saus. Bak de aubergine in gedeelten in een koekpan met hete olie goudgeel.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg afwisselend laagjes aardappel, gehakt en aubergine in een ingevette ovenschaal. Strooi er zout en peper over.
Herhaal deze volgorde en eindig met een laag aardappel.
Meng de yoghurt met de feta en ei en strijk dit erover uit. Laat de moussaka in de oven 30-40 minuten goudbruin en gaar worden.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marretje1955
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top