Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Moussaka
  5. Moussaka

Moussaka

Door: marretje1955

  • Grieks,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2009

Ingrediënten 4 personen


400 g rundergehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel (pittige) paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes (400 g)
4 eetlepels olijfolie
2 aubergines, dunne plakjes
700 g aardappelschijfjes
250 ml Griekse yoghurt
75 g feta, verkruimeld
2 eieren, losgeklopt


Moussaka
Moussaka

Moussaka

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak in een Hapjespan het gehakt met knoflook en paprikapoeder rul. Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles 10 minuten sudderen tot een dikke saus. Bak de aubergine in gedeelten in een koekpan met hete olie goudgeel.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg afwisselend laagjes aardappel, gehakt en aubergine in een ingevette ovenschaal. Strooi er zout en peper over.
Herhaal deze volgorde en eindig met een laag aardappel.
Meng de yoghurt met de feta en ei en strijk dit erover uit. Laat de moussaka in de oven 30-40 minuten goudbruin en gaar worden.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marretje1955
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top